Geometrische vormen

Wat zijn geometrische vormen eigenlijk?
Geometrische vormen zijn alle vormen die je met een passer en liniaal kunt maken, dus een driehoek, een vierkant, een rechthoek of een cirkel.

Geometrische vormen

De geschiedenis van de geometrische vorm.
Geometrische vormen bestaan al heel erg lang! Deze vormen werden onder andere gebruikt om bouwwerken sterker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een wigwam van indianen, maar ga je nog verder terug, bijvoorbeeld naar het jaar 1000 v. Chr. Toen werden geometrische vormen al gebruikt door de oude Grieken. Dit oude volk gebruikte deze vormen veelvuldig om ingewikkelde wiskundige berekeningen mee te maken, maar kenden ook een spirituele lading. De Grieken waren zo onder de indruk van deze vormen dat ze deze figuren gingen gebruiken als wanddecoratie. Later werden geometrische vormen ook geschilderd op vazen, kleding en beelden. Zelfs hun oude tempels en het Colosseum waren geometrisch gebouwd.

Ben jij zelf ook fan van geometrische vormen? Klik dan hier op geometrische vormen

Onze geometrische vormen zijn allemaal gemaakt van geperst aluminium. Hierdoor zijn deze vormen geschikt voor binnen, buiten, maar ook voor in de badkamer, keuken of mancave. Aluminium is namelijk licht van gewicht en het roest nooit. Door onze speciale behandeling is het ontwerp kleurvast en gaat het een leven mee.

Alle geometrische vormen worden trouwen in Nederland ontworpen en gemaakt. Hierdoor ben je verzekerd van een kwaliteitsproduct van Hollandse bodem. Geen made-in-China dus. Hierdoor kunnen wij alles aan het ontwerp aanpassen. Wil je bijvoorbeeld dat jouw geometrische vorm een andere kleur krijgt? Geen probleem! Ook een ander formaat of een naam óf datum erin, alles is mogelijk.

 

Wist jij trouwens dat geometrische vormen ook in de natuur voorkomen?

Geometrische vormen komen ook in de natuur voor. Denk bijvoorbeeld aan een hexagon- honingraat van de bij of aan een spinnenweb. Deze is meestal rond met kleine rechthoekige vakken. Andere voorbeelden zijn een regenboog, sneeuwvlokken of bloemen.

 

Gestalte geven aan de geometrische figuur. Modelleren van een geometrische bouwsteen. Rekenen, wiskunde en wiskundige vormen, een vorm. Wiskundige figuren, ook wel vlakke vormen of 2d modellen genoemd. Ruimtelijke geometrische vormen zijn 3d vormen zoals een kubus, piramide of cilinder. Geometrische motieven.

© 2019 - 2024 Sterk aan de Muur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel