Leeuwen

Deze prachtige roofdieren komen van nature voor in Afrika. We hebben het natuurlijk over leeuwen.
Leeuwen zijn prachtige charismatische, maar ook zeer sociale dieren. Natuurlijk eten ze wel eens een mens, maar verder zijn leeuwen zeer beschermend richting hun roedel en leven ze dus samen. De mannetjes leeuwen beschermen de groep en de vrouwtjes leeuwen gaan meestal op jacht en zorgen voor het voedsel.

De leeuw staat bekend als de koning der dieren. Nu is het de vraag of deze titel terecht is. Zou een leeuw een Grizzly beer verslaan óf een tijger? In een roedel misschien wel, maar alleen? Hoe dan ook, een leeuw is niet een dier waar je ruzie mee wilt hebben. Ze zijn tot wel 250cm lang (de staart komt daar nog bij) en kunnen wel bijna 300 kilo wegen. Bovendien zijn het topatleten en hebben ze 6 enorme snijtanden en enorme klauwen.

Wist je trouwens dat leeuwen vroeger ook op Europese bodem rondliepen? Deze zag er iets anders uit dan de Afrikaanse variant, maar was zeker familie van elkaar. In Frankrijk zijn zelfs historische grottekeningen gevonden waarop leeuwen werden afgebeeld. De leeuw is hier echter al lang geleden al uitgestorven.

Leeuwen, prachtige roofdieren die eigenlijk Panthera leo heten. Deze wilde rovers zijn dagelijks op zoek naar prooien en jagen de hele dag. De collectie leeuwen zie je hier.

© 2019 - 2024 Sterk aan de Muur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel