per pagina
    1 - 30 van 35 resultaten
  • 1
  • 2

Katachtigen

Bij katachtigen denken wij meestal aan een huiskat of poes, maar de familie van de katachtigen is veel groter. Zo lopen er ook grote katachtigen rond op deze wereld. Denk bijvoorbeeld aan een leeuw, tijger of panter. Dit zijn natuurlijk wilde katten waar je geen ruzie mee wilt.

Welke katachtige wordt gezien als sterkste katachtige denk je? De meningen zijn wel wat verdeeld. Dit komt omdat de verschillende katten elkaar in het wild eigenlijk nooit tegenkomen. Zo leeft de leeuw bijvoorbeeld in Afrika en een tijger in India. Ook in dierentuinen worden deze wilde dieren meestal goed van elkaar gescheiden, meestal dan. Dit scheiden, ging een aantal jaren terug mis in een dierentuin in Turkije. Een tijger brak uit, liep door de dierentuin rechtstreeks op het leeuwenverblijf af. Het was de ultieme clash tussen de katachtigen. De tijger dode de leeuw met één slag. De meeste onderzoekers waren het er al over eens dat de tijger de sterkste én gevaarlijkste kat van de wereld was en dit voorval word gezien als bewijs daarvoor.

Doordat leeuwen vaak wat charismatischer zijn dan andere katten, en het socialere dieren zijn én hierdoor vaker als stel op de foto komen, zijn de leeuwen wat populairder dan bijvoorbeeld tijgers.

Leeuwen zijn het meest “sociaal”, nou ja, sociaal, ze leven in groepen. Het is de enige grote kattensoort die samen leeft met andere soortgenoten. Het eten van mensen moet je dan even niet tot het sociaalwenselijke aspect rekenen.

Wil je zelf een mooie katachtige aan de muur? Hierboven tref je onze collectie “katachtigen” aan.

Een katachtige zoals grote katten, kleine katten als een kitten, maar vooral tijgers, leeuwen panters, en poezen, alle katachtigen zijn vertegenwoordigd. Ook de poema of bergleeuw en een poes tref je aan in onze collectie, katachtigen.

 

© 2019 - 2024 Sterk aan de Muur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel