De grote golf van Kanagawa door Katsushiki Hokusai

De grote golf van Kanagawa is gemaakt door de Japanse grootmeester, Katsushiki Hokusai. De prentkunstenaar maakte dit meesterwerk rond 1830 in Japan. De Japanse kunst is gemaakt middels een houtsnede, een Ukiyo-E. De prent toont een grote monstergolf met op de achtergrond de besneeuwde berg Fuji. Op de golven drijven meerdere onbestuurbare bootjes die dreigen te vergaan in de woeste, Japanse zee.

Van “De grote golf van Kanagawa” zijn meerdere houtsneden te vinden in verschillende musea. Wanneer je ervoor wilt reizen kun je naar het Metropolitan museum of Art in New York gaan. Hier is de best bewaarde, originele Golf te bewonderen onder de naam “Under the Wave off Kanagawa”. Wil je de grote golf liever iets dichterbij gaan bekijken, Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft ook een Grote golf van Kanagawa in de collectie. Deze is echter minder mooi, de prentkunst is verkleurd en kent schade. De enige kleur die is overgebleven is het Berlijnse blauw. Dat was namelijk de enige niet-organische kleur.

De grote golf van Kanagawa maakt deel uit van een grote collectie die Hokusai allemaal maakte na zijn 70e levensjaar. Deze collectie heet, 36 gezichten op de berg Fuji. Op alle prenten is de besneeuwde berg goed te zien. De Japanse meester heeft er veel tijd in gestoken om deze prenten te maken. Op alle werken is de berg vanuit een andere hoek vereeuwigd.

Onze partner webshop heeft een zeer uitgebreide pagina over dit meesterwerk geschreven. Je leest er alles over de maker, zijn technieken en de geschiedenis van De grote golf van Kanagawa.

De grote golf van kanagawa

Kanagawas golf is groot en geprent middels housnede kunst.

© 2019 - 2024 Sterk aan de Muur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel