Rembrandt van rijn nachtwacht

De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn op een formaat én materiaal naar keuze.
Rembrandt van rijn nachtwacht te koop.
Bij Sterkaandemuur.nl stel je jouw Nachtwacht helemaal zelf samen. Je bepaalt zelf het formaat, het materiaal waarop je de Nachtwacht van Rembrandt afgedrukt wilt hebben, én je kiest zelf een ophangsysteem uit.

De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn is waarschijnlijk het bekendste, maar ook het duurste schilderij op aarde. De Nachtwacht is nog nooit te koop geweest en zal dit waarschijnlijk ook nooit komen, maar mocht het ooit te koop komen, dan zou dit het eerste schilderij zijn waarvan de opbrengst boven een miljard uit zou kunnen komen.
Nu je dit weet, zal de volgende informatie wellicht als een schok komen. Tijdens de verhuizing van De Nachtwacht in 1715, toen was De Nachtwacht al ongeveer 70 jaren oud, paste het schilderwerk niet door de deur van het paleis op de dam. Ze hebben toen 4 stukken van de Nachtwacht afgesneden om het door de deur te krijgen. De Nachtwacht die nu in het Rijksmuseum hangt is dus incompleet. De weggesneden delen zijn helaas nooit weergevonden. Mocht iemand deze delen ooit terugvinden, dan zou dat je geen windeieren leggen, de missende delen van De Nachtwacht zouden naar schatting zo’n 25 miljoen waard zijn.

Wil je zelf een Nachtwacht aan de muur, klik dan hier

Voor wie heeft Rembrandt van Rijn de Nachtwacht eigenlijk geschilderd?

De Nachtwacht heet eigenlijk helemaal niet “De Nachtwacht”. De oorspronkelijke naam is: De compagnie van kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren.
De Nachtwacht is een schuttersstuk. De schutters, ook wel stadswacht óf nachtwacht, bestond uit een groep edelen die de stad Amsterdam beschermden tegen invallen of ongewenste bezoekers, en liepen volgens een schema de 'Nachtwacht’. Deze schutters genoten een-zelf-toegekende heldenstatus en lieten zich dan ook graag vereeuwigen op een schilderij als deze. Rembrandt heeft hier een prachtig meesterwerk neergezet waar meerdere jaren aan gewerkt is. Wanneer je het schilderij tot in detail bekijkt, dan zie je dat er meerdere technieken en verfsoorten zijn gebruikt. Dit komt mogelijk doordat er zo lang aan De Nachtwacht is gewerkt.

Specificaties

  • Afmetingen: 363 cm hoog en 438 cm breed
  • Materiaal: canvas (3 stroken)
  • Maker: Rembrandt van Rijn
  • Naam: De Nachtwacht
  • Gemaakt in jaar: 1642

Het Schuttersstuk van schutterscompagnie met naam Rembrandt van rijn nachtwacht met in de hoofdrol sergeant Reyer Engelen is een schilderij op canvas met afmetingen: 363 cm hoog en de breedte is 438 cm. Het canvas- schilderdoek bestaat uit drie horizontale linnen doeken.

© 2019 - 2024 Sterk aan de Muur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel