Wat is een hexagon

Wat is een hexagon nou eigenlijk?

Een hexagon is een zeshoek, of eigenlijk een regelmatige zeshoek. Een regelmatige zeshoek wil zeggen dat alle kanten hetzelfde zijn.
Doordat je een hexagon met een liniaal en passer kunt tekenen, valt het onder de geometrische vormen.

Hexagons werden zo’n 5.000 jaar geleden al gebruikt door onder andere de oude Grieken. Dit volk gebruikte hexagons om ingewikkelde berekeningen mee te maken, maar deze vormen werden ook gebruikt in de bouw. Ook nu nog zie je dat hexagons gebruikt worden in de hedendaagse bouwwereld.

5000 jaar geleden is natuurlijk al een hele tijd terug. Echter bestaan hexagons al veel langer. Denk maar aan dna of moleculen, maar ook bijen gebruiken de hexagon al 120 miljoen jaar in hun bouwwerken, de bekende honingraat.

HEXAGON IN DE MODERNE TIJD

Tegenwoordig gebruiken wij hexagons dus in de bouwwereld, maar waar je de hexagon vooral heel veel tegenkomt is in de interieurbranche. In vrijwel ieder woonblad of woonprogramma komen ze voorbij. Het mooie aan een hexagon is natuurlijk de gelijke hoeken. Hierdoor kun je prachtige collages en vormen maken. Zo kun je grote en kleine hexagons combineren, kun je met één hexagon beginnen en deze in de loop der jaren uitbreiden tot een hele wand vol.

Wil je meer informatie over hexagons, advies over hoe je een hexagon in je interieur kunt verwerken of hoe je deze ophangt? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren je graag!

Wil je de onze collectie hexagons bekijken, deze vind je terug in het menu.

 

 

Honingraat vorm met zes hoeken, wat is een hexagon?

Zeshoekig hexagonaal zeskantig met zes hoeken. Een zeshoek of hexagoon, ook wel hexagon genoemd. Wat is een hexagon. De betekenis van de hexagon, of hex. 6 hoeken: 0,907 – Dit is een hexagon. Informatie en uitleg over hexagon.

© 2019 - 2024 Sterk aan de Muur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel