Hedendaagse kunst

Zoek je, hedendaagse kunst?
Zoals sommigen van jullie hebben kunnen ervaren op de kunstfair in Rotterdam, hebben wij onze limited editions uit de collectie, hedendaagse kunst, volledig kunnen uitverkopen. De fair was een uniek, tweedaags evenement waar je, tegen een interessante korting, prachtige en unieke hedendaagse kunstobjecten kon bekijken en aanschaffen. Uiteindelijk zijn we halverwege de tweede dag al gesloten omdat we simpelweg zonder kunst zaten. Wil je er de volgende keer weer bij zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het volgende evenement. * wegens coronamaatregelen is de kunstfair in Utrecht helaas geannuleerd.

Wil je onze huidige kunstcollectie bekijken, klik dan op onderstaande afbeelding.

Hedendaagse kunst

Hedendaagse kunst is eigenlijk geen duidelijke kunststroming meer. Karakteristieken die een bepaalde stroming aanduiden zijn volledig vervaagd. Moderne kunst bestaat tegenwoordig uit een mix van verschillende stromingen door elkaar. Dit maakt hedendaagse kunst zeer interessant omdat er handgeschilderde kunst, digitale kunst en zelfs 3d kunst en fotografie in voorkomt. Dit komt natuurlijk door digitalisering, maar ook door de definitie van hedendaagse kunst. In de kunstbeschouwing wordt hedendaagse kunst vanaf ca. 1960 beschouwd als hedendaags. In deze jaren werd er op een hele andere manier naar kunst gekeken dan nu. Ook de materialen en manier van werken was heel anders dan tegenwoordig.

In onze eigen studio maken wij ook gebruik van een mix van verschillende technieken en stromingen. Zo worden veel ontwerpen eerst met de hand getekend, later gedigitaliseerd en ingekleurd waarna ze kunnen worden afgedrukt op een materiaal naar keuze. Enkele van onze limited editions worden wél volledig met de hand ingekleurd.

Hedendaagse kunst is te herkennen aan verschillende factoren. Vaak hebben hedendaagse kunstwerken een moderne uitstraling en zijn te herkennen aan bovengenoemde onderdelen. Beeldende kunst uit de moderne kunstgeschiedenis, ook wel contemporaine kunst is een dynamische kunststroming uit de tegenwoordige tijd, actueel, modern en recente kunst, dus hedendaagse kunst.

© 2019 - 2024 Sterk aan de Muur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel