Rembrandt kunstwerken

Échte rembrandt kunstwerken.
Rembrandt van Rijn heeft vele kunstwerken gemaakt. Zijn bekendste kunstwerk is natuurlijk De Nachtwacht, maar ook zijn portretten zijn immens populair.

Rembrandt werd geboren op 15 juli 1606 in Leiden en begon al vroeg met schilderen.
Door zijn jarenlange ervaring en talent wist hij met gedurfde lichtspel menigeen te verbazen. Mede hierdoor word hij gezien als één van de meest getalenteerde kunstenaars uit de wereldgeschiedenis.

Ben je opzoek naar een Rembrandt kunstwerk, klik dan op de afbeelding hieronder.

Rembrandt kunstwerken

Rembrandt studeerde al af in 1621 en was toen nog maar 15 jaar. Hij was in de leer bij de schilder van Swanenburgh. In 1625 keerde hij terug naar Leiden waar hij zijn eigen atelier opende. Enkele jaren later verhuisde Rembrandt naar Amsterdam waar hij trouwde met zijn eerste vrouw, Saskia van Uylenburgh. Saskia baarde 4 kinderen van Rembrandt, maar 3 kinderen overleden bij de geboorte.
Rembrandt kon in deze tijd goed leven van de verkoop van zijn schilderijen.
Helaas overleed Saskia in 1642 waarna Rembrandt alleen overbleef met zijn enigste zoon.
In 1654 kreeg hij een dochter met zijn maîtresse, Hendrickje Stoffels. Deze dochter kreeg de naam, Cornelia, naar de naam van zijn moeder.
Vanaf dit moment verslechterde de financiële situatie van Rembrandt, zijn kunstwerken werden niet meer van die tijd geacht waardoor hij uiteindelijk failliet ging en zijn bezittingen werden geveild. Kort hierna overleed zijn toenmalige vrouw, Hendrickje en ook zijn zoon overleed in 1663. Vanaf dat moment leefde één van de grootste schilders ooit, in armoede en leefde hij met momenten zelfs op straat. Wel is hij nog één keer hertrouwd met, Magdalena van Loo, voordat hij stierf op 4 oktober 1669.

De bekendste kunstwerken van Rembrandt zijn;

  • De Nachtwacht
  • Zelfportret als apostel Paulus
  • De samenzwering van de Batavieren

Het huzarenstukje van Rembrandt is natuurlijk De Nachtwacht. Dit indrukwekkende schilderij is, samen met  Salvator Mundi van Leonardo Da Vinci, waarschijnlijk het duurste kunstwerk ter wereld. De Nachtwacht is nooit te koop geweest en zal waarschijnlijk ook nooit te koop komen, maar mocht het ooit op de markt komen, dan kan dit het eerste kunstwerk in de geschiedenis zijn die een opbrengst kent van boven de miljard euro.

Hieronder zie je onze Rembrandt tot 3
Gesigneerde én toegeschreven Rembrandt kunstwerken. Zijn kunstwerken zijn verspreid over de hele wereld. De meeste Rembrandt kunstwerken hangen in Amsterdam en zijn in het bezit van het Rijksmuseum. Rembrandt Harmenszoon van Rijn was een 17e -eeuws kunstschilder uit de gouden eeuw. Deze kunstschilder heeft prachtige kunstwerken gemaakt die wereld beroemd zijn geworden. U leest in deze rubriek alles over de Rembrandt kunstwerken.

© 2019 - 2024 Sterk aan de Muur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel