Zwarte schilderijen

Heb jij interesse in zwarte schilderijen? Bekijk dan hier ons hele aanbod.

Zwarte, duistere of zwart-wit schilderijen. Zwarte schilderijen zijn natuurlijk nooit helemaal zwart, anders kon je er maar weinig op zien. Zwart werd vroeger gezien als het ontbreken van kleur, feitelijk is dit ook zo, maar zwart geeft een ruimte zoveel karakter dat wij het tóch in ons kleurenpalet hebben opgenomen. Sterker nog, we hebben er een hele collectie aan geweid.

Druk op het zwarte schilderij hieronder om de hele collectie zwarte schilderijen te bekijken.

Zwarte schilderijen

Een zwart schilderij kent meestal ook enkele grijs- en/of wittinten waardoor zwarte contouren vaak beter zichtbaar zijn. Zoals gezegd, een volledig zwart schilderij zou bestaan uit één zwart vlak. In een modern interieur misschien nog wel aardig ook, maar het vertelt niet echt een verhaal.

Twijfel je of zwarte schilderijen geschikt zijn voor jouw interieur? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren jou graag. Dit advies is trouwens gratis.

 

Zwarte schilderijen bestaan meestal uit een zwarte schildering waardoor er zwarte vergezichten in donkere kleuren ontstaan. Meestal wordt er bij de term “zwarte schilderijen” gedacht aan de Spaanse schilder, Goya. Deze schilder maakte zwarte schilderijen in de 19e eeuw, maar zijn niet écht zwart. Het zijn donkere gekleurde schilderijen. Zwarte schilderijen staan vaak voor duister, donker, zwart, zonder licht zoals pikzwart. Ook staat zwart voor dreigend, rouw en onheil. Maar zwarte schilderijen staan ook voor stoer en passen in een industrieel interieur. Deze sferen, afhankelijk voor welk schilderij je gaat, zal een zwart schilderij overbrengen in jouw woonkamer of slaapkamer.

 

© 2019 - 2024 Sterk aan de Muur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel