Chique interieur

Tips voor een chique interieur voor jouw woning.  
Wil jij een chique interieur in jouw woonkamer? Met onderstaande tips creëer je een hotel-look in een handomdraai.

Hieronder lees je enkele basistips om jouw interieur een chique uitstraling te geven.

Kleuren
Vermeid wit op grote vlakken. Kies liever voor gezelliger tinten zoals beige, aangevuld met zwart. Een wit plafond kan nog, maar zorg dan in ieder geval voor warmere tint op de wanden. Te veel wit zorgt voor de bekende ziekhuisuitstraling.

Verlichting
Ga volledig voor sfeerverlichting en varieer niet te veel van lichtkleur. Tegenwoordig zijn er hele mooie LED-lampen verkrijgbaar die jouw chique interieur eenvoudig dichterbij brengen. LED-lampen koop je al voor een paar euro bij de Action of Blokker. Een andere manier om de ruimte te verlichten zijn kaarsen. Een paar kaarsen verdeeld door de woonkamer geeft enorm veel sfeer, warmte en gezelligheid.

Wanddecoratie
Een chique interieur kan niet zonder statement. Je kunt een beeld in de woonkamer neerzetten, maar een eenvoudiger en betaalbaardere oplossing is een groot wanddecoratiestuk. Bekijk hier onze voorbeelden van grote chique wanddecoratie.

Chique interieur

Stijl
Minimalisme is het magische woord met betrekking tot een chique interieur. Gebruik alleen accessoires wanneer ze écht iets toevoegen. Ga dus bij voorkeur voor één groot beeld of schilderij in plaatst van verschillende tierelantijntjes. Dit verstoort de rustige uitstraling die je wilt creëren.

Materialen
Zorg ervoor dat er échte materialen worden gebruikt. Denk hierbij aan steen, staal of hout. Pas zo weinig mogelijk plastic toe in je interieur.

Optische illusie
Chique staat voor: elegant, smaakvol en stijlvol. Allemaal termen die een dure bijsmaak kennen. Groter is duurder. Woon je niet erg groot, dan kun je gebruikmaken van bijvoorbeeld spiegels om de ruimte optisch groter te laten lijken dan hij is. Woonstilisten maken vaak gebruik van deze truc om een woning makkelijker verkocht- óf voor méér geld verkocht te krijgen.

Vloerkleden
Een vloerkleed maakt jouw chique interieur helemaal af. De meeste chique interieurs hebben grote kleden zonder uitgesproken stijl. Ze zijn belangrijk voor de sfeer en warmte, maar leiden niet af van de eyecatchers in de kamer zelf.

Al met al zullen bovenstaande wijzigingen zo’n 1000 euro kosten, een paar potten verf, enkele ledlampen, een prachtig wanddecoratiestuk, het vervangen van woonaccessoires, het aanschaffen van een grote spiegel en een vloerkleed. Maar je hebt dan wel die mooie chique woonkamer waar je naar opzoek was.

Je hebt de basistips over hoe je jouw interieur eenvoudig transformeert in een een  chique interieur kunnen lezen, maar wil gerichter advies over jouw persoonlijke situatie? Wij adviseren je graag.

Bekijk hieronder de chique top 6
Een chique interieur stel je samen door bovenstaande tips in acht te nemen. Je maakt van jouw interieur eenvoudig een hotel chique interieur waarmee je indruk maakt op je vrienden. Vooral een chique interieur woonkamer komt voorbij in dit stappenplan. Een echte chic interieur gericht op jouw huis. Chique interieurs via Sterkaandemuur.nl

© 2019 - 2024 Sterk aan de Muur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel