hotel chic

Wat is hotel chic eigenlijk?   
Hotel chic is eigenlijk een ongrijpbare woonstijl. Chic is een gevoel wat lastig te definiëren is.  Wel zijn er enkele basistips die je kunnen helpen om die hotel chic uitstraling te realiseren.

Hieronder vind je enkele tips van onze stilisten om die chique hotel uitstraling waar te maken.

Stijl
We beginnen met de stijl. Minimalisme en eenheid lijken de toverwoorden wanneer je voor een hotel chic uitstraling gaat. Het klink rigoureus, maar je zult wellicht wat spullen moeten weggooien. Kies een duidelijk kleurenpallet en houdt je daar dan aan. Kies je bijvoorbeeld voor zwarte woonaccessoires, doe de rest dan weg. Een tip, mochten de “oude” accessoires nog wat waard zijn, verkoop ze dan. Zo kost de transformatie naar een chic interieur je uiteindelijk minder geld.
Ga trouwens niet voor veel accessoires, maar houd het enkel bij details die iets toevoegen. Ga dus bij voorkeur voor één groot ornament of wanddecoratiestuk in plaatst van verschillende tierelantijntjes.

Kleuren
Ga voor stijlvolle kleuren. Waar wit, jaren lang de norm leek te zijn, is dit het tegenovergestelde van een hotel chic interieur. Kies voor warmere tinten in combinatie met een donkere kleur zoals zwart of donkerbruin. Een concreet voorbeeld wat je vaak ziet is, zwarte kozijnen, zwarte accessoires met beige wanden.

Verlichting
De verlichting dient warm én gezellig te zijn. Bouwlampen, tl-bakken en andere witte lichtsoorten staan nou niet bepaald voor chic. Je kunt het beste kiezen voor sfeerverlichting in meerdere hoekjes van de woonruimte. Tegenwoordig kun je via Marktplaats of de kringloop best mooie vintage schemerlampen vinden. Bij de Action koop je voor een paar euro prachtige LED-verlichting waardoor je voor enkele tientjes klaar bent.
Wanneer je de verlichting aanvult met enkele kaarsen, dan ben je helemaal goed op weg en komt jouw hotel chic uitstraling snel dichterbij.

Wanddecoratie
Een hotel chic interieurtype kan niet zonder een waar statement. Je zou een groot beeld van jezelf kunnen laten houwen, maar een eenvoudiger en betaalbaardere oplossing is een groot wanddecoratiestuk. Bekijk hier onze voorbeelden van grote chique wanddecoratie.

Hotel chic

Maak je woonkamer groter
Groter is duurder, wanneer je de ultieme hotel chic uitstraling wilt, zul je jouw kamer groter moeten laten lijken dan hij is. Een truc die vaak toegepast word door woonstilisten om een kleine woning makkelijker verkocht te krijgen, is het gebruik van spiegels. Hang op strategische plekken spiegels op waardoor de woning groter en dus chiquer lijkt dan hij is.

De finishing touch
Maak het af met een groot vloerkleed. In een hotel chic interieur zie je vaak een groot vloerkleed met neutrale vormen en kleuren. Ook dit past in een gezellig, maar minimalistisch en chic interieur. Door de neutrale kleuren leid het niet af van de accessoires en het statement aan jouw muur. 

Wil je zelf een hotel chic interieur, lees dan bovenstaande tips aandachtig door. Een hotel uitstraling creëer je door een eenvoudig stappenplan en concrete voorbeelden over hotel chic.
Bekijk hieronder onze Hotel chic, top 6

© 2019 - 2024 Sterk aan de Muur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel