Johannes vermeer  Johannes Vermeer 

Johannes Vermeer had een voorkeur voor tijdloze en ingetogen momenten. Zijn meesterwerken blijven raadselachtig vanwege de onnavolgbare kleurstelling en het verbijsterende lichtgehalte. Johannes Vermeers schilderijen, onderscheiden zich door een subtiel kleurgebruik en een nagenoeg perfecte opbouw. Zijn meest bekende werken zijn natuurlijk: Het melkmeisje en Het meisje met de parel. De originele stukken zijn inmiddels zo waardevol dat er onmogelijk een bedrag aan te koppelen is. 

Op deze pagina vind je alle stukken van Johannes Vermeer op een rijtje. 
Alle werken uit alle categorieën staan door elkaar waardoor je posters met dit thema tegenkomt, maar ook kunst op sterke premium materialen en Dubbelzijdige kunst. Zolang het maar binnen het thema "Johannes Vermeer" past. 

Onze partners van Kontoer design hebben een prachtige en uitgebreide informatiepagina geschreven over het leven van Johannes Vermeer. Je leest hier alles over zijn jeugd, gezin en schilderscarrière.
Zo gaan ze uitgebreid in over intieme genrestukjes, dagelijkse leven, zijn eerder én zijn latere werk, zijn (vermoedelijke) leermeesters zoals Carel Fabritius en personen die een belangrijke rol het leven van de kunstschilder speelden.
Vermeer was een Grootmeester, ook wel oude meester genoemd die leefde tijdens de Gouden eeuw, de 17e eeuw. Johannes zijn schilderijen zoals Het gezicht op Delft, Het melkmeisje, het Meisje met de parel en Het straatje zijn Vermeers bekendste meesterwerken. De schilder had het schildertalent van zijn vader, die ook kunstschilder en kunsthandelaar was. Naast kunstenaar was hij ook meester in Den haag en Delft waar hij een grote rol vertolkte. Zijn hele gezin woonde trouwens in Delft. Johannes Vermeer is hier geboren, getogen, gerouwd en begraven.
#Johannes vermeer 

© 2019 - 2024 Sterk aan de Muur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel